18. kesäkuuta 2013

Mä toivon et se on tänään

Käytiin Janskun kanssa extempore treenaamassa Valkealassa, minullako töiden jälkeen tylsää ja virtaa? Lopputulema oli että allekirjoittanut oli likomärkä ja väsynyt kun tuli kotiin. Käytiin vielä hakumettässä agsailun jälkeen ja tottahan toki se kävi satamaan. Rata oli kuitenkin aika kiva, muokkailin vähän Kolme muuttujaa blogissa ollutta rataa. Takaakiertoja ollaan tehty Sukun kanssa aika paljon, mutta silti videolta (alla) huomaa että koira vaatii vielä paljon apuja ja selkeät näytöt. Suoriin putkiin hakee kivasti, mutkalla olevat tuottaa ongelmaa, kun mun liike pysähtyy. Keinua aloitettiin tekemään kun hallilta löytyi matala versio. Jännähän se oli ja vaatii paaaaaljon treeniä tällä hetkellä, vaikka kehitystä oli huomattavissa.
Supsa osallistui hakutreeneihin ja toimin maalimiehenä muutamalle koiralle. Sukulle makkararinkiä ja sitten Janskun perään lähetys. Ahnaasti söi kaikkien sormet ja pinkoi kovaa Janskun luo.

Maanantaina tokoiltiin taas. Paikallamakuussa täytyy taas palkata enemmän, ylöspomppaaminen on liian kiva juttu.. Tehotreeniä otettiin seuraamisiin, askelia eteenpäin, sivulle, taakse, vahvistettiin perusasentoon istumista ja paikkaa. Vahvistusta sai myös jäävät, seiso ja maahan käskyjä sekaisin, jottei kummastakaan tulisi vahvempi kuin toinen ja että koira osaisi kuunnella kumpaa pyydetään. Tehtiin myös luoksetuloa, Suku ei tullut suoraan sivulle, kävi tekemässä lenkin kuten mölleissä. Kokeili pari kertaa näin, mutta viimeisellä kerralla ja ehkä napakammalla käskyllä teki oikein. Kaukokäskyjä tehtiin myös, vaihtaa hyvällä tekniikalla ja matkaa lähdetään nyt pidentämään. Hoksasin että tuijotan koiraa, mikä painostaa maahan kokoajan ja siellä koira sitten pötköttää. Kokeilin olla tuijottamatta kun annoin istu-käskyä ja nousi paremmin kuin koiraa katsomatta! Matkat vaihteli ja joka vaihdosta tuli palkka, istumisesta sai tuplapalkkaa tosin. Loppuun hinkkailtiin vielä seuraamista, käännöksiä pääasiassa. Alkuun oli väljää, mutta tiivisti hyvin! Nyt palaillaan taas liikkeiden pikkuosasiin ja treenataan tarkoiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti