15. syyskuuta 2012

Mitä meillä syödään?

Löysin sattumalta tällaisen jutun netistä joka sai taas pohtimaan omien koirien ruokintaa. Jossakin aikaisemmassa postauksessa taisin mainita että Laku oli hoikassa kunnossa ennenkuin aloitin lihan lisäämisen ruokaan. Lakun takia olen myös pyöritellyt koiria ruualta toiselle ja nyt on hyvä nappulasapuska löytynyt. Kuitenkin olisi mielenkiintoista tietää ihan oikeasti mitä ruoka sisältää ja mistä se koostuu.

Valitettavasti meillä ei ole mahdollisuutta aloittaa raakaruokintaa, koska pakkastilat ovat erittäin rajalliset ja pääasiassa pakkaset on täynnä marjoja. Suuri haave ois kuitenkin saada tarjota koirille barffia ravinnoksi. Lakulle barffaus on varmasti sopiva ruokintamuoto, talvea kohti kun mennään niin se tarvitsee enemmän ja enemmän rasvaa.


Kaikille koirille maistuu yllättäen lisäkkeenä olevat lihat, lisäksi pari vuotta sitten ostettiin kasa rustoja, ne eivät tosin olleet kovin helppoja syötäväksi, etenkään tarhakoirilla kun hiekassa olivat sitten loppujen lopuksi. Sekaruokinnalla koirat tulevat jatkamaan niin kauan, että muutan omaan asuntoon ja saan tilat joissa barffaus onnistuu.

MUSCHin valikoima on erittäin laaja ja sitä mahdollisesti tulisin suosimaan, heillä on myös hyviä neuvoja mm. kotisivuillaan. Pakkauskoot ovat myös hyviä, olen Kennelrehulta hakenut pentujauhelihaa Sukulle ja antanut siitä kaikille, huono puoli vain on että yksi laatikko lihaa on vähintään viisi kiloa, jolloin pakkasesta on löydyttävä sen verran tilaa. MUSCH-tuotteita saa 500 gramman pakkauksissa, jolloin on helppo löytää säilytystilaa, jos vertaa viiden kilon satsiin. Toki MUSCH-tuotteita saa isommissakin määrissä mm. 10kg laatikoissa.

Pienet pakkaukset houkuttelisivat allekirjoittanutta siirtymään jo nyt barffaukseen, täytyy kuitenkin vielä ottaa vähän lisää selvää asiasta ja ottaa huomioon että Suku kasvaa vielä, jolloin voisi jotakin kasvuaikana mokata kun raakaa syöttää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti