19. lokakuuta 2012

You could be the greatest, you could be the best
Otsikko viittailee vähän Sukun mätsäridebyyttiin mutta sitä ennen muita kuulumisia.

Poikien kanssa ollaan lenkkeilty tosi paljon sänkipelloilla ja hienosti molemmat malttaa tulla luokse, Sukukin voi jättää Lakun duunailemaan omiaan ja tulla luokse. Kaivoin myös agilitysiivekkeet esiin ja ollaan Sukun kanssa harjoiteltu, ensin yhden siivekkeen kiertoa ja kahden siivekkeen välistä juoksua. Suku on edennyt tosi hienosti ja ollaan tehty jo välistävetoa, takaakiertoa ja etenemistä. Mitähän siitä tällä vauhdilla kehkeytyy? Lakukin on päässyt hommailemaan ilman rimoja, selkäongelmia yritetään vältellä. Laku on tosin kyllä innokas hyppimään siivekkeiden yli..

Tokojuttuja ollaan tehty jonkun verran, muttei suuremmin olla edistytty. Ohjaajan mokailua pääasiassa, Sukulla on hyvä vire töihin ja tekee kyllä erittäin mielellään, sekä lelu- että namipalkalla, kehut toimii myös hienosti.

Suku muutti Lakun kanssa samaan tarhaan, melkolailla kertarysäyksellä eikä ongelmia ole ollut. Pystyvät syömään hyvin omista kupeista ja pitävät toisilleen seuraa hyvin. Ollaan otettu ruokintatilanteeseen mukaan paikallamakuu, joka on Sukulla kyllä hieman vielä hiomista vaille, mutta kyllä se siitä!

Viime viikonloppuna saatiin vieraita Kouvostoliitosta, kun Jansku koirineen saapui lenkkeilemään ja yökyläilemään. Lauantaina käytiin peltolenkillä ja oltiin tunnin verran. Pennutkin jaksoi hyvin mukana. Sunnuntaiaamuna käytiin myös Sukun ja Varman kanssa pellolla uudestaan ja kuvailtiin kakaroita.


Kuraisen mörköikäkakaran kanssa lähdettiin vielä sunnuntaina mätsäriin. Tuomarina oli Eija Kimmo, joka kasvattaa suomenlapinkoiria Kotkassa. Kehui Sukun päätä täyteläiseksi, Supa pakitti kun kroppaa halusi kokeilla, mutta antoi kyllä kokeilla. Tarvitaan siis kopelointitreeniä vierailta ihmisiltä. Saatiin sininen nauha, varmaankin juuri pakittamisen vuoksi. Seisominen ja liikkeet sujuivat ihan mainiosti. Sinisten kehässä tuomari tuli vielä katsomaan uudestaan ja antoi namia Sukulle. Liikutti kaikkia sinisen saaneita pentuja ja kävi kättelemässä muut paitsi sijoittujat pois kehästä. Yllätykseni jäätiin kehään neljän parhaan joukkoon! Sijoittuneita kerrottiin ja oltiin kahden parhaan joukossa, mutta tiesin ettei se voita. Ja niin se olikin. Sinisten toinen oli tulos ensimmäisestä mätsäristä.

Mätsäripaikka ja muut koirat jännitti aluksi aivan kamalasti, mutta kun tehtiin hommia niin Suku ei ollut enää niin kiinnostunut ympäristöstä. Pentukehän jälkeen vedettiin vielä palkintolelua Sisu-belgin kanssa.Kuvat.fi muuttui maksulliseksi niin mun kuvat löytyy nykyään täältä. Kunhan saan kaikki sinne ladattua. Allekirjoittanut ottaa huomenna suunnan ensin Helsinki-Vantaata ja sen jälkeen Teneriffaa. Koirat lähtevät kasvattajalle hoitoon ja Laku pyörähtää Seinäjoen näyttelyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti