31. lokakuuta 2012

It just don't feel the same

Löysin Kielapihkan blogista haasteen ja ajattelin vastailla. Kaikki halukkaat saa vastailla näihin kysymyksiin.

1. Miksi juuri harrastamasi koirarotu?
- Vanhemmat tai oikeastaan äiti on suomenlapinkoiraan aikoinaan päätynyt ja on kyllä juuri oikea rotu allekirjoittaneellekin. Natsaa vaan juuri sopivasti mulle ainakin jos miettii kotona olevia koiria ja minkä tyyppisiä ne ovat.

2. Mitä ominaisuuksia toivot koiraltasi? Siis esim. pentua valittaessa.
- Olisin saanut valita Sukun pentueen uroksista varmasti minkä tahansa, olisin voinut seurata niiden ominaisuuksia tarkasti, mutta silti valitsin pennun ihan ensi vaikutelman mukaan, kyllä, neljän päivän ikäisenä. Mönkivä marsu ei paljoa anna itsestään, mutta pieni valkoinen niskapilkku oli se juttu.

Lakun jälkeen olin päättänyt että seuraavalla koiralla saisi olla enemmän työmotivaatiota ja että se palvelisi enemmän ihmistä. Toki motivaation eteen pitää tehdä töitä jo pentuna, mitä en Lakun kanssa osannut. Eka on aina eka.
 
3. Miten innostuit päälajistasi, mikä siinä kiehtoo?
- Harrastelen useaa lajia enkä varsinaisesti osaa kyllä luokitella mikä on päälaji. Lakulla se on ehdottomasti mejä, mulle itelle agi ja Sukusta ei vielä oikein tiedä, sen kanssa tehdään kokoajan töitä vähän kaikkia lajeja silmällä pitäen.
 
Mejässä kiehtoo erityisesti se kuinka tarkkaa työskentelyä Laku oikeasti tekee. Agi on selkeää suorittamista ilman virheiden tekoa ja onnistumisen fiilis on ihan mahtava. Etenkin kun Demon kanssa ollaan tehty valtavasti töitä ja ollaan kehitytty tosi paljon toistemme kanssa. Mikään ei ole tullut ilmaiseksi.
 
4. Kuinka usein treenaat?
- Riippuu lajista. Mejää tehdään muutaman kerran kuussa kesällä, jos sitäkään. Agia viikottain kerran tai kaks kertaa Demon kanssa. Sukun kanssa tehdään vähän kaikkea joka päivä. Lakun höntsäilyt just silloin kun huvittaa.

5. Missä haluaisit olla parempi?
- Olen melko äkkipikainen ja teen vähän sinne päin aika useasti. En osaa pitää varsinaisista suunnitelmista kiinni, esim. naksutreeniä tehdessä autan koiraa liikaa ja myöhemmin ärsyynnyn kun koira tarvitsee tietyn merkin että tekee vaadittua asiaa.

6. Mistä koirasi taidosta tai ominaisuudesta olet erityisen ylpeä?
-
7. Tähtihetkesi koiraharrastuksessa?
- Eiköhän ne ole nuo tämän vuoden agin nuorten smt. Jännitin ihan kamalasti, mutta saatiin silti tulos! Yleensä eka rata menee hyllyksi kun koira on kerännyt sairaasti kierroksia ja itseä jännittää vielä enemmän kierrosten takia. Nää SMt oli mulle ensimmäiset ja viimeiset ja asetin sinne tavoitteen joka täyttyi.

8. Entäpä se tähtihetken vastakohta?
- Mulla ei tule mitään mieleen. Epäonnistumisia käy jatkuvasti mutta varsinaisia isoja mokia ei ole käynyt kuitenkaan että ne tulisi heti mieleen.

9. Miksi kilpailet ja ketä vastaan (jos kilpailet?)
- Kilpailemalla haluan saada selvyyttä sekä koiran että omasta osaamisesta. Kilpailen täysin itseäni vastaan, ja asetan tavoitteet sen pohjalta.

10. Vahvuutesi koiran ohjaajana harrastamassasi lajissa?
- Mejässä luotan koiraan, agissa olen pyrkinyt saamaan oman vauhdin sellaiseksi että koira kulkee sujuvasti.

11 Onko olemassa koiraa tai koiraharrastajaa, jota ihailet jostain syystä? (ja miksi?)
- Mielestäni on hienoa että on erilaisia koiria ja harrastajia joilla on kaikilla omat vahvuudet. On hienoa että koira sekä ohjaaja pystyvät harrastamaan montaa lajia samaan aikaan ja paketti pysyy kaikissa kasassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti