10. helmikuuta 2014

Yksi vai useampi?

Kun pentukuume näin keväällä nostaa taas päätään, ai mulla vai?, ja Suku on ollut reissussa, tulee miettineeksi monta koiraa se oma ihannelauma olisi.

Yhden koiran kanssa on nykyään erittäin helppoa, oli se kumpi tahansa pojista. Mutta kuitenkin ihanteellisinta olisi koiran kannalta, että niitä olisi kaksi. Toisesta on niin paljon enemmän seuraa kuin ihmisestä. Kulut toki lähestulkoon tuplaantuvat. Kahdelle riittävät omat kädet, tällä hetkellä en koe että kolmas koira mahtuisi elämään. Molemmat koirat ovat harrastuksissa hyvin kiinni, omalla tavallaan molemmat, toinen vaatii hiukan enemmän ja toinen vähemmän. Haluan tarjota molemmille sen mitä ne vaativat, mutta tätä pohtiessa huomaa oman laiskuuden, en edes muista että olisin vähään aikaan käyttänyt molemmat erikseen pitkällä lenkillä. Suku vaatii paljon tekemistä, niin saatan käydä sen kanssa ensin pidemmällä ja sitten ottaa Lakun ja jättää Sukun uudelle lenkille. Laku ei saa muuta kahden keskeistä aikaa mun kanssa kun treenit ja siis vain ne treenit, ei lenkkiä ennen tai jälkeen koska Sukulla on samana päivänä agitreenit.

Mä en edes muista millaista on ollut omistaa yksi koira. Käytännössä se on ollut noin 7v sitten. Siitä on aika kauan. Lisäks en periaatteessa ole omistanut silloin koiraa, olen lähinnä hoitanut syöttämisen ja lenkittämisen. Se oli lähinnä hoitamista. Tällä hetkellä kuitenkin maksan suurimman osan koirien kuluista, hoidan ulkoisesti kuntoon sekä treenaan/koulutan ja liikutan. Lakun tullessa hoidin kaiken muun paitsi kulut, tosin treenattiin sen verran miten sain kyydit järjestymään. Tällä hetkellä on aivan loistava tilanne kulkemisen osalta, kun on oma auto ja rahaa millä liikkua. Kun Suku on nyt ollut matkoilla, on mun viikottaiset koiratreenimäärät 2/3 pienemmät, se tekee 60km vähemmän ajamista ja kolme tuntia enemmän omaa aikaa tai aikaa ystäville tai sille toiselle koiralle.
 Syksyllä saatiin kasvattajalta kahdeksi viikoksi Manteli hoitoon ja pääsin elämään kolmen aktiivisen koiran kanssa. Siinä kohtaa omat ajatukset oli että kaksi aktiivista koiraa on ihan maksimi, rahallisesti se saattaisi olla mahdollista, mutta haluan harrastaa myös ilman koiria. Aika ei siinä kohtaa vain riittäisi mitenkään, ei se tunnu tälläkään hetkellä riittävän, tai siihen on nyt tulossa helpotusta kun lukuloma alkaa, mutta samalla työtunnit lisääntyvät. Seuraavan pennun ajankohta onkin varmaan sitten kun lähden opiskelemaan, jonnekin, ja Laku jää viettämään eläkepäiviään maalle. Sitten on taas, vain kaksi koiraa.

 
Ja kiitos lukijoille 10 000 kävijää meni tänään rikki! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti