26. heinäkuuta 2012

Sukun ensimmäinen viikko kotona
Suku haettiin torstaina 19.7. Pentu on se, jonka neljän päivän ikäisenä valitsin ja olen päässyt viralliseen nimeen vaikuttamaan.

Jo ensimmäisinä päivinä lapsi oli oikein reipas ja tutkiskeli pihan ympäristöä. Heti perjantaina sai pannan kaulaan tai valjaat päälle sekä käveltiin hihnassa rantaan ja mummolaan.
Lauantaina olin lupautunut menemään Tuomirannan kennelin pentutapaamiseen ohjaamaan näyttelytreenejä ja otin riistat sinne tutkailemaan menoa. Sukua jänskätti aika tavalla alkuun, mutta nukkui hyvin kun muutama tunti oltiin paikan päällä oltu. Näyttelytreenien ajan Suku oli kasvattajan miehellä ja ilmeisesti oli reipas pentu siinä tilanteessa. Pentutapaaminen jatkui koirahieronnalla, jossa sai hieroa omaa koiraa ja hierojalta tuli selkeät ohjeet mitä tehdään. Laku oli hierottavana ja Suku nukkui Lakun vieressä. Kotona oli kyllä illalla melko väsynyt pentu.

 Sunnuntaina Suku jäi pidemmäksi aikaa yksin, kun muu perhe oli viikonlopun sukulaisia tapaamassa ja minulla oli työvuoro. Kiitos ihanien naapureiden pentu sai päiväruuan, eikä yksinolo aika ollut kuitenkaan niin pitkä. Illalla muu perhe saapui kotiin ja rapsuttelijoita ja seuranpitäjiä riittää taas.

Maanantaina Suku täytti kahdeksan viikkoa! Oikeanpuolimmainen kuva on silloin otettu ja ajattelin kasaavani jonkun näköisen kasvugallerian Sukulle. Kiva myöhemmin seurata kuinka se on kasvanut. Maanantaihin mennessä pentu osasi jo seistä ja istua jotenkuten.

Tiistaina Suku kävi tutustumassa koirakenttään, kun olin Demon kanssa agitreeneissä. Melko jännää oli eikä Lakuakaan ollut tällä kertaa mukana turvana. Kovasti oli kuitenkin kiinnostunut ihmisistä ja koirista muttei rohkeus oikein riittänyt vielä. Selkeästi tarvitsee aikaa uusissa tilanteissa ennen kuin tottuu niihin. Aamulla harjoiteltiin maahanmenon alkeita ja ennen harkkoja kävin ostamassa kongin kun pikkuinen jää huutamaan kun töihin lähtee.

Sosiaalistuminen jatkui keskiviikkona, kun kylällä pidettiin Martan päiviä Hirvikosken marttojen toimesta. Suku oli paljon reippaampi, kun paikassa ei ollut koiria, mutta ei kuitenkaan mene ihmiseen tutustumaan samalla tavalla kuin Laku, ehkä se on hiukan ujo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti