30. huhtikuuta 2011

Lahti, Lpr ja mejätreeni

Perjantaina vietettiin päivä Lahden kansainvälisessä näyttelyssä. Laku osallistui rotukehään, lisäksi esitin koiran jolla kisasin JHssa. Äiti jätti minut ja Lakun purkupaikalle ja kävi viemässä mummon äidin siskolle. Raahasin mukanani kaljakärryä ja Lakua, huh mikä työ onneksi ei kauheen ahtaita käytäviä ollut.. Sitten löysin kehän ja asetuin siihen, harjasin koiran nää perustouhut ennen kehää. Avoimessa oli kolme koiraa Laku ensimmäisenä.

Tuomari katsoi liikkeitä todella tarkkaan, juostiin useampi kierros ennen yksilöarvostelua. Tuomarin lisäksi kehässä oli harjoitusarvostelija jolle tuomari kertoi että Lakulla on oikeantyyppinen karkea peitinkarva ja edessä rodulle kuuluvat ahmamaiset liikkeet. Laku sai ERIn ja sitten jäätiin odottelemaan että mitä muut saavat. Toinen sai EHn ja toinen ERIn eli Lakun lisäksi oli yksi koira kilpailuluokassa. Taas juostiin monta kierrosta ja sitten tuomari pysäytti ja näytti meille ykköspaikkaa. SA:ta ei valitettavasti tullut, syy ei minulle tosin selvinnyt miksi.  Hienon arvostelun sai ja tulokseenkin olen tyytyväinen kun tiukka tuomari oli kyseessä.

Sen jälkeen suuntasin basenjikehälle esittämään Inaa. Sai ERIn muttei sijoittunut kilpailuluokassa. Tämän jälkeen suuntana JH-kehä ja Ina narun päässä. Tuomari teetti purennan näytön ja edestakaisin. Molemmat onnistui hienosti ja olen suoritukseen muutenkin tyytyväinen silti ei päästy jatkoon.

Lauantaina pidettiin välipäivä ja sitten sunnuntaina suuntasin ilman koiraa Lappeenrantaan. Pilvin ja sammareiden kanssa matka alkoi ja päästiin huimat 3km Pilviltä! Sitten auto hajosi. Ensin työnsin auton bussipysäkille ja sitten soitin iskälle että saataisiinko pakettiauto lainaan että päästään näyttelypaikalle. Samaan aikaan Pilvi soitti hinausapua isältään :D Auto tuli puolessa tunnissa ja samoihin aikoihin oltiin takaisin Pilvillä.

Saavuttiin näyttelypaikalle tuntia myöhemmin kuin suunniteltu joten Pilvi pyysi että esittäisin am.akita Urhon. Menin kokeilemaan ja hienosti sujui, kehäkin alkoi melko nopeasti testaamisen jälkeen. Urho sai ERIn, sijoittui toiseksi luokassaan ja sai vielä SAn! PU-kilpailussa jäi viidestä uroksesta neljänneksi.

Palasin samojedikehälle ja otin muutaman kuvan Naavasta (ainiin pitäisköhän niitä käsitellä...) ennen kehää ja sitten Turosta kehässä. Sen jälkeen junnukoiran omistaja soitti että ovat parkkipaikalla tulisinko auttamaan. Parkkeerattiin tavarat halliin ja kävin vaihtamassa vaatteet ja sen jälkeen lähdettiin Aarteen kanssa JH-kehälle.

Tuomari otti viiden ryhmissä ja oltiin Aarteen kanssa toisessa ryhmässä. Ensin kaikki yhdessä ympäri ja tuomari meni kehän sivuun seisomaan. Vaihdot onnistui mielestäni hyvinkin. Yksilöarvostelussa pyysi näyttämään hampaat, liikkeistä edestakaisin ja L. Liikkeet saisivat olla mielestäni reippaammat mutta muuten tyytyväinen, lisäksi seisotuskin onnistui, ainut että oikea käsi jolla koiran päätä pidän alkaa puutumaan ja väsymään inhottavasti, täytyy varmaan alkaa treenaamaan sitä ;)

Viimeisten ryhmien jälkeen kaikki otettiin taas kehään ja tuomari tiputti kilpailijoiden määrä kymmeneen. Me oltiin jatkossa! Sitten tuli koirien vaihto, oisko toista kertaa virallisessa kisassa tullut vaihto ja jonkun verran kuitenkin kisannut. Noo ei paniikkia kuitenkaan. Vaihdossa sain whippetin, alkuun olin että miten tätä esitetään mutta mielestäni lopulta osasin kuitenkin. Tuomari sanoi että kaipaisi varmuutta vaihtokoiran esittämiseen ja siksi ei sijoituttu :) Hieno vkl ja kiitos vielä Disa & Inka koirien lainasta!

Tänään käytiin sitten Lakun kanssa mejämetsällä, ajettiin jälkipaikalle ja siinä tiellä bongattiin jo käärme, YÖK! Lakulla oli yhden kulman vanha jälki. Alkuun lähti hienosti, kovaa ja tuli niin kulmalle asti. Kulman kohdalla merkkasi, ohjaaja sanoi vielä että tuomarit on haltioissaan kulman merkkaamisesta, hyvä Laa! :D Kulman jälkeen aloitti pissaringin lähti kulmamerkistä suoraan eteenpäin sitten sain houkuteltua takaisin kulmalle ja lähti ajamaan jo tultua jälkeä ja lopulta sitten löytyi oikea jälki ja kaatona ollut palkka kuivattuja kananfileitä. Oikein kivasti meni syyskuussa varmaan viimeksi ajettu ja silloinkin oli vaan tuore jälki, eli nyt aletaan sitten vanhoja jälkiä vetämään enemmänkin.

Huomenna suuntana Lahden ryhmä- ja pentunäyttely. Laku menee ryhmikseen ja pentunäyttelyssä on JH jonka kisaan Tinka-sammarilla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti