6. helmikuuta 2013

treenitiivistelmä

Suku on ihan mammanpoika. Kävin viikonloppuna kotona, mutta silti maanantaina oli ihan innoissaan kun näki että mennään treenaamaan ja että mä olen myös mukana.

Oltiin taas hyvissä ajoissa paikalla ja tehtiin pikkujuttuja ja leikittiin. Treenit alkoivat luoksepäästävyydellä, Suku nousi mutta otin takaisin sivulle ja pysyi sen aikaa että ohjaaja rapsutti sitä hiukan. Kontakti putoilee perusasennossa muuten, mutta treeniätreeniä. Ei kuitenkaan ottanut kamalasti häiriötä vieressä olevista koirakoista, enemmänkin toisella puolella olleista agitreeneistä.
Ohjatut jatkui hypyn treenaamisella, odotellessa tehtiin i-m ja m-i vaihtoja. Takajalat pysyy hienosti paikallaan! Enää tarvitaan suoritusvarmuutta ja etäisyyden lisäämistä. Kyllä nää avoimen liikkeet on hyvä olla hallinnassa ennen kisoihin lähtöä! Kokeilin myös askelia, lähinnä oikealla, mitkä oli kyllä aika hienot! Ja treenattiin toista kertaa, ohhoh pätevä Sui.
Hyppy ei ollut niin kiva kun targetina oli nami eikä lelu niinkuin edelliskerralla. Tarkoitus oli kuitenkin saada koira seisomaan toiselle puolelle, hyppy oli vaan muodon vuoksi siinä. Selkeästi koirasta puuttui into hypyn kohdalla. Ehkä olin itsekin epäileväinen että hyppääkö se pelkällä namihoukutuksella? Hienosti oli kyllä kuulolla kun otin hihnan pois ennen kuin mentiin hyppyä harjoittelemaan. Ainoa houkutus oli kun nami laitettiin hypyn toiselle puolelle, meinasi olla koirakin jo siellä.
Tässä välissä käytiin nopsaan ulkona ja sitten jatkettiin seisomisharjoittelulla. Liikuttiin ja käskettiin seisomaan ja palkka nopeasta stoppauksesta. Seisominen lienee kuitenkin Sukun vahvin käsky sivulle tulon lisäksi, niin ei suurempia ongelmia ollut. Parhaiten stoppasi kun itse peruutin, vähän niinkuin näyttelykehässä. Mutta sivuilta pysähtyminen sujui myös!
Loppuun pujoteltiin kartioita kontaktissa, vähän kontakti tippuili kun en imuttanut ja kokoajan oltiin liikkeessä. Noh kontaktia täytyy treenata ja paljon.
Kuva jalostuspäiviltä Kuopiosta (c) Heli Leskinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti